Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Nieuws

Bart Berden voorzitter Raad van Toezicht Ambulancezorg Limburg

Bart Berden is per 1 februari 2023 voorzitter van de Raad van Toezicht Ambulancezorg Limburg. Met het benoemen van de voorzitter is er een begin gemaakt met het samenstellen vaneen nieuwe Raad van Toezicht met oog voor kwalitatieve ambulancezorg. Een raad ook die evenwichtig wordt samengesteld.

Ambulancezorg Limburg
Ambulancezorg Limburg (AZL) is een organisatie die op 1 januari 2023 van start is gegaan en is voortgekomen uit een fusie van AmbulanceZorg Limburg-Noord en de Acute Zorg, ambulancedienst GGD Zuid Limburg. Met het samengaan is er een organisatie ontstaan die toekomstbestendig is. De inwoners van Limburg kunnen hierdoor ook in de toekomst rekenen op hoogwaardige ambulancezorg.

Bart Berden
Prof. dr. H.J.J.M. (Bart) Berden (63) is in 1986 afgestudeerd als arts. Na verschillende functies binnen de medische bestuurswereld te hebben vervuld is hij sinds 2004 bestuurder en vanaf 2013 bestuursvoorzitter van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis)in Tilburg/Waalwijk. Daarnaast is hij o.a. als Hoogleraar organisatieontwikkeling in het ziekenhuis verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg Brabant.

Toekomstbestendige ambulancezorg Limburg
Al met al verwelkomen we met de heer Berden een zeer ervaren bestuurder binnen de gezondheidsinstellingen. Met de kennis, kunde en het netwerk dat Berden met zich meebrengt, is er een eerste stap gezet naar een stevige Raad van Toezicht die bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van Ambulancezorg Limburg.

Jeroen van Tilburg, bestuurder, is blij met de nieuwe voorzitter: “Bart Berden heeft zijn sporen binnen de gezondheidszorg ruimschoots verdiend. Met zijn kennis op het gebied van (acute) zorg en zijn netwerk kan hij mee richting en vormgeven aan de nieuwe Raad van Toezicht die op dit moment geworven wordt. Daarnaast heeft Bart een aanstekelijk enthousiasme, een kritische blik en is hij ook zeker een verbinder. Bart zal zeker bijdragen aan de ontwikkeling van een toekomstbestendige ambulancezorg in Limburg, de hierbij horende organisatie”.

Bart Berden vindt het een eer om mee te mogen bouwen aan de verdere ontwikkeling van Ambulancezorg Limburg. “De ambulancedienst heeft een spilfunctie in de acute zorg. Ook als het gaat om het versterken van de samenwerking. Het is een uitdaging om de van de coronacrisis geleerde lessen in de praktijk te brengen.”