Er zijn verschillende functies binnen de ambulancezorg.
Hierbeneden hebben we de meest voorkomende functies, zowel op de ambulance als op de meldkamer, op een rijtje gezet. Bij elke functie hoort een takenpakket en moet de medewerker voldoen aan bepaalde eisen.

Scrol naar beneden om te ontdekken welke job het beste bij jou zou passen!

Benieuwd naar wie wij op dit moment zoeken?

Check onze actuele vacatures.

Werken als...

...Ambulanceverpleegkundige
+

Als ambulanceverpleegkundige vorm je samen met de ambulancechauffeur het ambulanceteam op de weg. De ambulanceverpleegkundige is verantwoordelijk voor de hulpverlening aan de patiënten in en om de ambulance. Je moet overal zelfstandig medische beslissingen nemen en de daarmee samenhangende handelingen uitvoeren. Denk daarbij aan medicatie toedienen, beademen en defibrilleren. Daarnaast heb je een belangrijke taak bij hulpverlening tijdens ongevallen en rampen. Indien nodig coördineer je de medische hulpverlening bij de meer complexe ongevallen.

Lees hier meer

...Ambulancechauffeur
+

De ambulancechauffeur vormt samen met de ambulanceverpleegkundige het ambulanceteam. De chauffeur zorgt ervoor dat de ambulance snel en veilig ter plaatse komt. Als rechterhand van de ambulanceverpleegkundige helpt hij of zij de verpleegkundige met het verrichten van medische handelingen. Het onderhouden van de communicatie met de Meldkamer Ambulancezorg, politie en brandweer valt ook onder de verantwoordelijkheden van de ambulancechauffeur.

Lees hier meer

...Verpleegkundig centralist
+

Als verpleegkundig centralist op de meldkamer maak jij het verschil voor mensen die medische hulp nodig hebben. Je initieert, regisseert en coördineert de inzet van de ambulancezorg. Als verpleegkundig centralist werk je op de Meldkamer Ambulancezorg in Maastricht. Daar krijg je zowel alle 112-meldingen van burgers, als meldingen van huisartsen en ziekenhuizen binnen. Voor al deze mensen, het ambulanceteam en eventuele andere hulpverleners, ben jij de belangrijkste bron van informatie.

Lees hier meer

...Uitgiftecentralist
+

Situaties die soms in een paar seconden veranderen. Als uitgifte centralist op de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) Limburg coördineer jij de medisch hulp die mensen nodig hebben. Je stuurt de ambulanceteams de weg op en je staat de collega’s daarbij onder stressvolle omstandigheden duidelijk te woord.

Lees hier meer

Vragen?

Ben je geïnteresseerd in werken bij de ambulancezorg en wil je hier meer van weten? Of heb je je droomfunctie gezien en ben je benieuwd welke route je moet nemen naar die functie? Wij denken graag met je mee om antwoord te geven op jouw vragen. Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op deze site. Je kunt ook rechtstreeks schakelen met HR, via telefoonnummer 088 – 033 02 00.